Bogdan är borta!

Fågelklubben har sorg!

I dag, den 22 oktober avled allas vår vän Bogdan Persson efter en lång tid kamp mot sin sjukdom. Han dog utan smärtor och panik och lyckades hålla modet uppe intill det sista. Efter kl. två på natten, drog han sitt sista andetag i närheten av sina kära.

Egentligen är det en katastrof för Leksands Fågelklubb att Bogdan inte finns mer. Det var han som på många sätt var Fågelklubben. Med sin klokskap och sitt engagemang fungerade vår tidning, vår hemsida, vårt program, vårt engagemang för örnarna etc. etc. Jag är ordförande i Leksands Fågelklubb och har fått ta emot väldigt mycket ros för vår verksamhet i alla möjliga sammanhang och har tack och lov, under lång tid, berättat hur det egentligen ligger till; Nämligen att det mest är Bogdans förtjänst att vi är där vi är!

Bogdan var inte rädd för att dö. Han insåg att det är vi som överlever honom som får lida. Han skulle vilja leva mycket längre för att han hade så mycket ogjort med både sin verksamhet i Fågelklubben och med sin Katarina. Vi hade ett makabert styrelsemöte vid hans sjuksäng och diskuterade vem som skulle ta över hans arbetsuppgifter och hur det skulle ske. Vi resonerade också om hur ”Bogdan Perssons Minnesfond” skulle utformas och vara verksam. Bogdan var ivrigt med i diskussionerna den kvällen, om hur det skulle bli i framtiden. Det känns tryggt att han var med till slutet!

Trots allt engagemang i Fågellubben minns jag ändå starkast Bogdans humor och hans syn på sina medmänniskor. Hans kommentarer till saker och ting och hans förmåga till skratt, smittade av sig på allt och alla och problemen löste sig till det bästa. Jag törs lova att Bogdan aldrig har sårat någon och aldrig hade någon ovän. Han var något så ovanligt som Filantrop i detta beräknande samhälle. En människovän som ville alla väl och gjorde alla gott!

Detta är en egenskap som jag hoppas att alla vi som är kvar, kan efterlikna och bygga upp en tillvaro efter. Då kommer Fågelklubben att leva vidare som en god organisation som glädjer andra och skapar livsutrymme för de utsatta, såväl människor som fåglar!

Tack Bogdan för det du gav!

Jag lovar Dig och din älskade Katarina att din insats inte har varit förgäves!

Staffan Müller


 

Bogdan Persson
Minnesstund och begravning

Det är många som vill hedra och minnas vår fantastiska vän Bogdan.

Söndagen den 24 oktober kl. 15.00
Vi träffas i Klubblokalen i Norsbro för att uppleva en kavalkad av Bogdans upplevelser i Fågelklubben. Det kommer säkert att bli trångt i lokalen, men vi hoppas att alla har överseende med detta och kommer att deltaga i skratt och gråt och fina bilder! Ta med Dig dina bilder på ett USB-minne så får alla ta del av historien. Våra underbara volontärer, Marie, Ingegerd, Lars och Kerstin fixar fika åt oss alla och sköter också tekniken. Väl mött!

Fredagen den 29 oktober kl.10.00
Borgerlig begravning sker i St. Petri Kapell vid Leksands Kyrka med efterföljande minnesstund på Puck Munthe (Tegera Arena). Anmälan till Fonus 0247 - 10361. Valfri klädsel.

Glöm inte ”Bogdans Minne” som innebär att vi, efter hans vilja, ekonomiskt, stöttar rovfåglarna i Leksands kommun: Bg. 456 – 4373 att. ”Bogdans Minne”.

Välkomna!

Katarina Paunovic och styrelsen i Leksands Fågelklubb gm. Staffan Müller 070 – 322 2345


 

Det kommer att ta ett tag innan man riktigt förstår att Örnen inte längre finns med oss. Igår kväll när jag körde hem sken månen från en klar himmel. Överallt blinkade stjärnor och planeter. När jag nu kommer att se månen kommer jag alltid att påminnas om att Örnen inte har landat. Hans ande, mod och glädje till livet kommer aldrig att tyna bort. Örnen flyger mitt bland oss. Mats. 


 

Video: Marie Gillander


 

Video: Mats Kaij


 

 

 

 

 

 

 

 

Tack Leksands fågelklubb!

Ett jätte stort tack till Leksands fågelklubb och dess medlemmar för all stöd och hjälp i samband med vår älskade Bogdan Perssons sjukdom, död och begravning.
 
Tack alla som på ett eller annat sätt deltog och ordnade  minnesstunden, som ordnades av Leksands fågelklubb.
Tack alla som deltog och ordnade med begravningen.
Tack för den fina örnen, tack för bildspelet, tack för fjädrarna, talet...
Tack bärare.
 
Tack för sängen Bogdan fick låna medan han var sjuk.
Tack för hjälpen att bära ut Bogdans möbler. 
Tack för att det var så många som brydde sig om Bogdan under hans sista tid i livet.
Tack för att Katarina fick hjälp när Bogdan gick bort.
 
Ett särskilt stort tack till Mats Kaij för hjälp med begravningen, stöd vid besök hos begravninsbyrån, stöd att fixa begravningsfika, stöd vid besök hos bank, hjälp med olika papper, hjälp att fixa  uppehållstillstånd för Katarina och som ställde upp när Bogdan dog fast det var natt. Tack!
 
Katarina , Vera och Sonja